Ενημέρωση με ένα κλικ

Εκκρεμείς συντάξεις: 5 παρεμβάσεις με στόχο διεκπεραίωση 20.000 αιτήσεων κάθε μήνα

Τη διεκπεραίωση 20.000 αιτήσεων συνταξιοδότησης κάθε μήνα έχει θέσει ως στόχο η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου έως το τέλος του 2021 να έχουν εκδοθεί περισσότερες από 133.000 αιτήσεις κύριας σύνταξης που βρίσκονται σε αναμονή έως και πάνω από 5 χρόνια.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του ΕΦΚΑ με συμβάσεις έργου, αποσπάσεις υπαλλήλων, μπόνους σε υπαλλήλους που θα πιάσουν τους στόχους προβλέπουν 5 ρυθμίσεις που εντάχτηκαν στο  νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Αναλυτικά, τα μέτρα είναι τα εξής:

  1. Ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ μπορεί να αποφασίζει την ανάθεση του έργου της υποστήριξης των διαδικασιών απονομής συντάξεων σε συνταξιούχους λόγω γήρατος, πρώην υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ και των ενταχθέντων σε αυτόν ασφαλιστικών φορέων και του δημοσίου οι οποίοι κατά τον χρόνο της ενεργού υπηρεσίας τους, είχαν υπηρετήσει στα αντικείμενα της επεξεργασίας των αιτημάτων παράτασης αναπηρικών συντάξεων, απονομής και παράτασης του εξωιδρυματικού επιδόματος, μεταβίβασης σύνταξης λόγω θανάτου, απονομής προσωρινών συντάξεων όλων των κατηγοριών της διαδικασίας ελέγχου των εισφορών καθώς και της υποστήριξης της γραμματείας συντάξεων. Η ανάθεση του έργου, γίνεται με συμβάσεις έργου η διάρκεια των οποίων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 8 μήνες ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει