Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Δυτική Αττική – Σκέψεις για τοπικά lockdown

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη Δυτική Αττική, καθώς εμφανίζεται η πιο επιβαρυμένη περιοχή στην περιφέρεια. Στο τραπέζι της κυβέρνησης υπάρχει το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown.

Ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προειδοποίησε για την «επικαιροποίηση» προς το αυστηρότερο των περιοριστικών μέτρων σε αρκετούς νομούς χώρας. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ειδικών της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, φαίνεται να είναι ένα βήμα πριν πατήσουν το κουμπί για τα ολικά lockdown.

Μάλιστα, δεν είναι απίθανο, κατά την σημερινή ενημέρωση των συντακτών στις 12.30 το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, να ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα για την Δυτική Αττική. Επομένως, σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί ολικό lockdown ή αυστηρότερα μέτρα ενόψει των εορτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στα parapolitika.fm τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση χαλάρωσης, υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης. Η χαλάρωση είναι λάθος σήμα. Όταν θέλουμε μέσα στην περίοδο των γιορτών που αναγκαστικά είμαστε όλοι στη συμπεριφορά μας πιο χαλαροί θα ήταν λάθος σήμα στο τι έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε».

«Έχουμε παρατηρήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα της εφαρμογής μέτρων τύπου Lockdown σε διάφορες περιοχές της χώρας ότι σε κάποιες περιφερειακές ενότητες, είτε δεν πέφτουν τα κρούσματα όσο θα θέλαμε, είτε πέφτουν αργά ή εχουμε κα μικρές αναζωπυρώσεις. Δυστυχώς αυτό το βλέπουμε τις τελευταίες μέρες σε συγκεκριμένες περιοχές, σε τέτοιες περιπτώσεις αν επιμείνουν τα κρούσματα υψηλά, η πίεση στο σύστημα υγεία ψηλά τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά ενδεχομένως να πάρουμε ακόμα πιο σκληρά μέτρα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσα στη διάρκεια των εβδομάδων που έρχονται μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Σε τοπικό επίπεδο πιο αυστηρό (lockdown)», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι πιο επιβαρυμένες περιοχές με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Στη νεότερη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σημειώνεται εκτός από τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων και ο μέσος όρος διαγνώσεων κορονοϊού τις τελευταίες 7 ημέρες ανά περιοχή.

Σε αυτόν, η Θεσσαλονίκη εμφανίζεται στην πρώτη θέση με 169 κρούσματα κατά μέσο όρο. Μετά ακολουθεί ο κεντρικός τομέας Αθηνών με 44 κρούσματα, η Κοζάνη και η Λάρισα με 40, η Δυτική Αττική με 29 και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 28.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και παρουσιάζουν τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι:

  • Κιλκίς
  • Ξάνθη
  • Πιερία
  • Δράμα
  • Θεσσαλονίκη
  • Κοζάνη
  • Ροδόπη
  • Γρεβενά
  • Πέλλα
  • Λάρισα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει