Ενημέρωση με ένα κλικ

Παράταση lockdown έως 14/12 – Ποια καταστήματα ανοίγουν πρώτα

Με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού να παραμένει υψηλός, η κυβέρνηση δεν θα προχωρήση στην ανακοίνωση για την άρση του lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, η παράτασή του, για ακόμη μια εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι στις 12:30μ.μ. είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, και ενδεχομένως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών έχει συστήσει στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ανακοινώσεις του οδικού χάρτη μόνο όταν ο αριθμός των κρουσμάτων πέσει κάτω από τα 1.000.

Ποια καταστήματα θα ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου

Εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας, στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων, καθώς και των κομμωτηρίων. Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

Το επόμενο βήμα, και εφόσον έχουν τηρηθεί όλα τα μέτρα, αναμένονται και οι αποφάσεις για το υπόλοιπο λιανεμπόριο, την επαναλειτουργία των μικρών καταστημάτων, καθώς και των εμπορικών κέντρων.

Εστίαση και σχολεία θα ανοίξουν με τη νέα χρονιά

Με τα έως τώρα δεδομένα τα σχολεία και η εστίαση δεν θα ανοίξουν άμεσα. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός δήλωσε χθες πως «τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα μας πουν οι ειδικοί». Ενώ για την εστίαση τόνισε ότι «ίσως σε κάποιο σημείο να μπορούμε να λειτουργήσουμε τα εστιατόρια με κατάλληλη κοινωνική αποστασιοποίηση. Μπορεί κανείς σαφέστατα να εξετάσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ωστόσο ορισμένοι περιορισμοί είναι απολύτως απαραίτητοι ώσπου να βρούμε ένα εμβόλιο».

Τα μπαρ και η νυχτερινή διασκέδαση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αναμένεται να ανοίξουν όταν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει