Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε θα λήξει το lockdown – Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας μειώνονται. Επίσης, ανακοίνωσε ότι στο τέλος την εβδομάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις, σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει μετά τις 7 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ.Πέτσα, ο πρωθυπουργός συλλέγει στοιχεία από τους επιστήμονες και θα τοποθετηθεί στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς, όπως εξήγησε, τότε θα είναι πιο ξεκάθαρο ποιοι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια.

Ο κ.Πέτσας ξεκαθάρισε ότι το όποιο άνοιγμα θα γίνει με κανόνες και συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ειδικότερα, τόνισε ότι για πρώτη φορά “έχουμε μια αχτίδα φωτός μπροστά μας”, κάνοντας λόγο για τα εμβόλια που πρόκειται να έρθουν. Έτσι, μέχρι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός, όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Τι θα γίνει με την εστίαση και τα σχολεία – Ποιο θα ανοίξει πρώτο

Ο κ.Πέτσας ξεκαθάρισε ότι το θέμα της εστίασης είναι ένα δύσκολο θέμα καθώς είναι διαφορετικό πράγμα τα εστιατόρια και τα καφέ. Μάλιστα, αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν. Απο την άλλη, τα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης και καταστήματα όρθιων, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν θα ανοίξουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.Πέτσας δήλωσε για πρώτη φορά ότι το άνοιγμα της όποιας εστίασης δεν αναμένεται να είναι στην πρώτη φάση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι στην πρώτη φάση, «θα είναι, ενδεχομένως, τα σχολεία και το λιανεμπόριο, αλλά αυτό είναι θέμα που θα συζητήσουμε προς το τέλος της εβδομάδας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κ.Μητσοτάκης: Έχουμε ακόμα μπροστά μας δύσκολες μέρες

Ο πρωθυπουργός, υπενθύμισε χθες τόσο στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου όσο και στους πολίτες, ότ έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες.

Ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα ληφθούν με βάση τα δεδομένα, τις δυνατότητες του ΕΣΥ, και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Αυτό σημαίνει, όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός, ότι ίσως ο δρόμος φανεί πιο αργός. Ωστόσο, θα είναι πιο ασφαλής, χωρίς πισωγυρίσματα. Στόχος της κυβέρνησης η μέγιστη προστασία της δημόσιας υγείας μέχρι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδιόρισε την άφιξη του εμβολίου στην Ελλάδα «πριν τα τέλη του έτους». Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ως αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν σενάρια για την επανεκκίνηση της οικονομίας λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Τέλος, όπως είπε και ο κ.Πέτσας ο οριστικός οδικός χάρτης προς τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμος στα τέλη της εβδομάδας, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό με νέο διάγγελμα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει