Ενημέρωση με ένα κλικ

Σε ένα μήνα το αργότερο η μονιμοποίηση των γιατρών στις ΜΕΘ

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωσε ότι η διαδικασία μονιμοποίησης των γιατρών στις ΜΕΘ θα γίνει το αργότερο μέσα σε ένα μήνα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντοζαμάνης συμπλήρωσε ότι η μονιμοποίηση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός έρχεται να προστεθεί στις προσλήψεις των 200 γιατρών σε ΜΕΘ που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

«Τον Δεκέμβριο παραδίδονται 30 νέες ΜΕΘ στο ΚΑΤ. Οι γιατροί διορίζονται αυτήν την εβδομάδα. Όλα είναι έτοιμα για να λειτουργήσουν αυτές οι μονάδες και να καλύψουμε επιτέλους τα κενά που είχαν οι ΜΕΘ στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε και τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση όσον αφορά τη Β. Ελλάδα όπου η πληρότητα στις ΜΕΘ έχει φτάσει το 99%, ο υφυπουργός Υγείας είπε ότι πέρα από την προσπάθεια που καταβάλλεται για να ανοίξουν νέες κλίνες, “εφόσον χρειαστεί θα διακομίσουμε σε γειτονικούς νομούς συμπολίτες μας προκειμένου να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ».

“Το σύστημα Υγείας είναι ενιαίο σε όλη τη χώρα, καλύπτει τις ανάγκες οπουδήποτε χρειαστεί”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο για περαιτέρω επίταξη κλινικών όχι μόνο στη Β. Ελλάδα αλλά σε όλη την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι η νομοθεσία περί επιτάξεως υπήρχε από τις πρώτες μέρες της πανδημίας και δεν έγινε γιατί δεν χρειάστηκε.

«Μέχρι σήμερα, κανένας συμπολίτης μας που χρειάστηκε ΜΕΘ δεν έμεινε εκτός. Βλέπουμε τι γίνεται στις άλλες χώρες. Έχουμε διακομιδές από την μία στην άλλη χώρα σε σύγχρονα και πιο οργανωμένα κράτη. Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει και πιστεύω να τα καταφέρουμε μέχρι το τέλος, επεσήμανε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει