Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναδρομικά: Τρεις νέες πληρωμές μέχρι τα Χριστούγεννα

Από σήμερα και μέχρι τα Χριστούγεννα θα καταβάλλονται διαδοχικά τα αναδρομικά συνταξιούχων που εισπράττουν προσωρινές ή οριστικές κύριες συντάξεις.

Συγκεκριμένα, σε τρείς φάσεις θα γίνει η πληρωμή των αναδρομικών:

  1. Η αρχή γίνεται με την πληρωμή των αυξήσεων και των αναδρομικών προς περίπου 35.000 δικαιούχους προσωρινών συντάξεων, στο πλαίσιο των τακτικών, μηνιαίων πληρωμών των συντάξεων Δεκεμβρίου. Οι πληρωμές θα γίνουν από σήμερα έως την ερχόμενη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.
  2. Στη συνέχεια και εντός των επόμενων ημερών, πιθανότατα αρχές Δεκεμβρίου, με εμβόλιμη πληρωμή, θα πληρωθούν και τα υπόλοιπα των αναδρομικών σε περίπου 40.000 συνταξιούχους που έλαβαν στα τέλη Οκτώβρη μικρότερο ποσό αναδρομικών από αυτό που δικαιούνται για το 11μηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016.
  3. Τον Δεκέμβρη οι πληρωμές των αναδρομικών συνεχίσουν με όσους συνταξιοδοτήθηκαν με πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Κυρίως όσοι έχουν αποχωρήσει από 13 Μαΐου του 2016 και μετά.

Προσωρινές συντάξεις

Αναλυτικά, αυτές τις ημέρες μαζί με την τακτική πληρωμή των συντάξεων Δεκεμβρίου καταβάλλονται τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων. Συγκεκριμένα, σε όλους όσοι υπέβαλλαν έντυπη αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου του 2016 και περιμένουν ακόμη την έκδοση της οριστικής τους.

Τα ποσά που καταβάλλονται από σήμερα και έως την ερχόμενη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου κυμαίνονται κατά πληροφορίες από 1.100 έως 6.900 ευρώ περίπου.

Η προσωρινή σύνταξη στα Ταμεία των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα αυξάνεται αναδρομικά από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Ειδικότερα, εφόσον αυτή υποβλήθηκε μετά τον Μάιο του 2016. Συγκεκριμένα, στο 80% του μέσου μισθού του τελευταίου 12μηνου, έναντι του 50% του μέσου μισθού του τελευταίου 12μηνου, όπως ίσχυε παγίως για τις μη ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει