Ενημέρωση με ένα κλικ

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία – Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες

Προβληματισμένοι είναι οι ειδικοί σχετικά με τα σχολεία και το άνοιγμά τους. Οι ειδικοί επιστήμενος, είναι μοιρασμένοι για το αν θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία τον Δεκέμβριο για λίγες μέρες. Δεδομένου ότι οι διακοπές των Χριστουγέννων αρχίζουν στις 21 Δεκεμβρίου και για πολλούς θεωρείται άνοιγμα με κινδύνους.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί υποστηρίζουν να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία ενώ μεγαλύτερος προβληματισμός επικρατεί με τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Ειδικότερα:

Τα δημοτικά

Mε βάση τον προσανατολισμό των ειδικών και τις προθέσεις της κυβέρνησης, δημοτικά σχολεία είναι αυτά που θα ανοίξουν πρώτα. Συγκεκριμένα, έχει κριθεί από τους επιστήμονες ότι τα μικρότερα παιδιά δεν μπορούν να λάβουν γνώσεις μέσα από την τηλεκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δημοτικά είναι πιθανό να ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός όμως επικρατεί στο τι θα γίνει με τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Να σημειωθεί ότι, αν ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια θα γίνει μία εβδομάδα μετά τα δημοτικά. Συνεπώς, το άνοιγμα πρόκειται να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, οι μέρες διδασκαλίας που θα απομένουν θα είναι ουσιαστικά μόνο 5. Γι’αυτό, οι ειδικοί σκέφτονται να μην ανοίξουν καν γυμνάσια και λύκεια. Παρότι η κυβέρνηση φαίνεται να επιδιώκει να ανοίξουν όλες οι σχολικές μονάδες.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει