Ενημέρωση με ένα κλικ

Το Δημόσιο καταργεί το φαξ από 1η Ιανουαρίου 2021

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς προανήγγειλε την κατάργηση του fax στο Δημόσιο από 1η Ιανουαρίου του 2021.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντα, η μέθοδος αυτή ίσχυε από το 1997 και ήρθε η ώρα να καταργηθεί. Χαρακτηριστικά, ανέφερε:

«Το φαξ εκτός από το γεγονός ότι είναι κοστοβόρο μέσο, καθώς πρέπει να αγοράζεις χαρτί, μελάνι κλπ, δε δίνει και την ποιότητα της εξυπηρέτησης που θέλουμε να έχει ο πολίτης. Επίσης, με τα e-mail η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη κι έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός έχει ήδη στείλει εγκύκλιο στις υπηρεσίες του Δημοσίου για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν.

Οι αλλαγές προβλέπουν:

  • την προμήθεια scanner για ψηφιοποίηση εγγράφων που έχουν οι δημόσιες υπηρεσίες στο αρχείο τους,
  • διάθεση υπηρεσιακού e-mail στα στελέχη των δημόσιων φορέων,
  • διάθεση του e-mail σε εμφανές σημείο στη ιστοσελίδα του κάθε δημόσιου φορέα,
  • κατάργηση διακίνησης εγγράφων μέσω fax και στην επικοινωνία μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων.

Σχετικά με το 13033

Σε ό,τι αφορά στα SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, ο υφυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης».

Ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι δεν υπάρχει ούτε η πρόθεση ούτε η δυνατότητα. Μάλιστα, όπως σημείωσε, τα SMS είναι αισθητά μειωμένα σε σχέση με τις πρώτες μέρες.

«Αλλά για να έχουμε ακριβή εικόνα των μετακινήσεων, θα πρέπει να ξέρουμε και πόσες φόρμες τυπώνουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους», κατέληξε.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More