Ενημέρωση με ένα κλικ

Η 1η Δεκεμβρίου δεν είναι ρεαλιστικός στόχος για να αρθεί το lockdown

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για την σταδιακή άρση του lockdown.

Αναφορικά με την επίταξη των δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως αυτό έγινε εξαιτίας της πίεσης στο σύστημα Υγείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου», και πως δεν είναι ρεαλιστική η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου.

“Όπως είχε πει πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, κι εγώ κατά την ενημέρωση των συντακτών, εάν χρειαστεί, εκτός από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε και σε επίταξη” ανέφερε.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι έχει ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας και ο υπουργός Υγείας. Μάλιστα υπήρχαν επικοινωνίες όλο αυτό το διάστημα να παραχωρήσουν οικειοθελώς απλές κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές.

Επίσης, σημείωσε: «Εφόσον δεν το έπραξαν κι επειδή βλέπουμε την πίεση στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών. Όχι και των εννέα. Προκειμένου να υπάρχουν 200 κρεβάτια».

Θα είναι απλές κλίνες για Covid-19, θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών. Όπως διευκρίνισε, ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές και δεν πάσχουν από Covid, θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία. Η επίταξη κλινών δεν είναι δωρεάν, υπάρχουν συμφωνημένα νοσήλια που αναλαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ, σημείωσε.

“Όταν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αντιμετωπίζουμε όλη τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια. Δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να πω ποιος θα είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός”, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει