Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεσσαλονίκη: Τελεσίγραφο μιας ώρας σε ιδιωτικές κλινικές -200 κλίνες, αλλιώς επίταξη

Ασφυξία στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού.

Το υπουργείο Υγείας να αναζητά επείγουσες λύσεις για τη νοσηλεία των ασθενών. Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης, το υπουργείο Υγείας απέστειλε «τελεσίγραφο» στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να δώσουν άμεσα 200 κλίνες για COVID-19, αλλιώς θα προχωρήσει σε επίταξη.

Σε έγγραφο του ο Γενικός Γραμματέας ζητάει άμεσα 200 κλίνες για περιστατικά COVID-19 από τις ιδιωτικές κλινικές, αλλιώς θα πάει στο αναγκαστικό μέτρο της καθολικής επίταξης.

Όπως αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου που παραθέτει το protothema.gr το τελεσίγραφο λήγει σήμερα το βράδυ στις 9.00μ.μ.

Δείτε το έγγραφο

covid_klines

Γέμισαν οι ΜΕΘ σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Ιπποκράτειο

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε οριακό σημείο και αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς των ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πλήρεις είναι οι ΜΕΘ Covid-19 σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο.

Πιο συγκεκριμένα,  στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημερεύει σήμερα, μέσα σε πέντε ώρες, προσήλθαν 170 πολίτες με τους παραπάνω από τους μισούς να είναι ύποπτοι για κορονοϊό ή νοσούντες ενώ η εφημερία ξεκίνησε με πληρότητα στις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ίδια κατάσταση και στο ΑΧΕΠΑ που έκλεισε την εφημερία με πληρότητα στις ΜΕΘ, 90 νέες εισαγωγές, 20 ύποπτα κρούσματα και δύο διασωληνώσεις.

Χωρίς κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο που ξεκινά την εφημερία το πρωί της Παρασκευής.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει