Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Δείτε τα μέτρα που βρίσκονται “προ των πυλών”

Συναγερμό έχει σημάνει στη Κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε χθες με 667 κρούσματα, εκ των οποίων 250 στην Αττική και 125 στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε καμπανάκι κινδύνου με τις επόμενες ημέρες να είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει νέα μέτρα προκειμένου να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί χθες στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα, τον Νίκο Χαρδαλιά, τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον Γρηγόρη Δημητριάδη, προκειμένου να εξεταστούν αναλυτικά όλα τα δεδομένα και να πέσουν στο τραπέζι όλα τα σχέδια για την διεξοδική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κατά την διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης δεν ελήφθη απόφαση για νέα μέτρα, ωστόσο υπάρχουν στο τραπέζι και θα ενεργοποιηθούν με βάση τα νέα στοιχεία που καταγράφονται καθημερινά. Προς το παρόν η επιβολή τους εξετάζεται σε τοπικό επίπεδο ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας διασποράς του ιού και όχι πανελλαδικά.

Πλέον των μέτρων που περιλαμβάνει το επίπεδο τέσσερα, εξετάζεται από την Κυβέρνηση η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και σε περιοχές με χαμηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από μια ορισμένη ώρα το βράδυ, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν υπάρχει όμως πρόθεση αυτή την στιγμή για κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης πριν τις 12 το βράδυ, καθώς τα προβλήματα συνωστισμού στις πλατείες παρατηρούνται αμέσως μετά.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει