Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύνοδος Κορυφής – Στο τραπέζι η τουρκική παραβατικότητα

Με μεγάλη ανυπομονησία κυρίως για την Ελλάδα και την Κύπρο αναμένεται η δεύτερη Σύνοδος Κορυφής μέσα σε έναν μήνα στις Βρυξέλλες.

Στο επίκεντρο των συζητησεων αναμένεται να βρεθεί η τουρκική παραβατικότητα, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει “χτυπήσει κόκκινο”, με Αθήνα και Λευκωσία να επιμένουν για την επιβολή κυρώσεων στο καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η ελληνική πλευρά δηλώνει έτοιμη να ζητήσει ενεργοποίηση των κυρώσεων, χαρακτηρίζοντας σοβαρότατη κλιμάκωση την πορεία του Ορούτς Ρέις.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το ζήτημα της Τουρκίας θα συζητηθεί διεξοδικά και τη δεύτερη ημέρα των συζητήσεων, με την ελληνική πλευρά να επιχειρεί να μειώσει την αμηχανία και την έλλειψη θάρρους κάποιων χωρών και να προχωρήσει σε κυρώσεις εις βάρους της Τουρκίας.

Χαρακτηριστική της αμήχανης στάσης της Ε.Ε. είναι η τοποθέτηση αξιωματούχου της Ένωσης που ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «θα δείξει» αν θα υπάρξει ειδική παράγραφος στα συμπεράσματα καταδικάζοντας την Τουρκία.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει