Ενημέρωση με ένα κλικ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Για τη Δευτέρα μετατίθεται η τελική ετυμηγορία

Για τη Δευτέρα μετατίθεται η τελική ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η διαδικασία αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρονοβόρα μετά την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, επί των ελαφρυντικών για τους ενόχους.

Από το απόγευμα της Πέμπτης και έως αυτή την ώρα συνεχίζονται οι δευτερολογίες των συνηγόρων των καταδικασθέντων για την αναγνώριση ελαφρυντικών στους πελάτες τους.

Το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να ανακοινώσει ακολούθως την απόφασή του για τα ελαφρυντικά.

Κατόπιν η εισαγγελέας λαμβάνει το λόγο για να προτείνει ποινές και ακολουθεί νέος γύρος αγορεύσεων των συνηγόρων που θα ζητήσουν την επιεική κρίση του δικαστηρίου.

Οι δικαστές αποσύρονται εκ νέου για να αποφασίσουν τις ποινές και ο τελευταίος «γύρος» είναι η απόφαση επί της χορήγησης αναστολής εκτέλεσης των ποινών ή όχι, κάτι που σημαίνει ότι οι καταδικασθέντες οδηγούνται στη φυλακή.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι το δικαστήριο θα διακόψει κάποια στιγμή μέσα στη μέρα τη συνεδρίαση, πιθανότατα για τη Δευτέρα.

Εκείνη την ημέρα αναμένεται να πέσει η αυλαία της ιστορικής δίκης μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More