“Πονοκέφαλος” για την Κυβέρνηση και ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, αλλά και των νοσηλευόμενων λόγω επιπλοκών του κορονοϊού.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση, χθες Τετάρτη, της προέδρου της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνας Παγώνη ότι ο «Ευαγγελισμός» έχει «φρακάρει».

Κι ενώ τα νέα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από την Δευτέρα περιορίζουν τις κοινωνικές επαφές, οι εικόνες που ανεβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα κοινωνικά μέσα από τα μέσα μεταφοράς είναι το λιγότερο τραγικές και ιδιαίτερα ανησυχητικές.

Οι σκέψεις της Κυβέρνησης και τα νέα μέτρα!

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε «πορτοκαλί συναγερμό» με Κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές να βρίσκονται σε διαδοχικές  συσκέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Arthro.gr o Kυριάκος Μητσοτάκης δείχνει αποφασισμένος να απομακρύνει ως πιθανότητα ένα δεύτερο lockdown, ενώ μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου διαμήνυσε ότι αν και δεν έχει αποκλειστεί ως πιθανότητα «ακόμη δεν είμαστε εκεί».

Η κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα, ότι μόνο εάν ο συναγερμός φτάσει στην «κόκκινη ζώνη» θα δώσει το τελικό “οκ” για την επιστροφή στις συνθήκες του περασμένου Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοντέλο της Μαδρίτης είναι πιο κοντά στο πλάνο της κυβέρνησης, με τη χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους να βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα.

Εν κατακλείδι, κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως το πρωί θα βοηθήσει στην σταδιακή μείωση των συναθροίσεων κυρίως νέων ατόμων στις πλατείες.