Ενημέρωση με ένα κλικ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δείτε τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό στην Αττική

Σειρά νέων μέτρων στην Αττική, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ισχύουν από αύριο έως και τις 30 Σεπτεμβρίου στην Αττική τα εξής:

1) Στις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους το όριο πληρότητας πέφτει στο 50%, από 75%. Οι θεατές θα είναι υποχρεωτικά καθιστοί και θα φορούν μάσκα, ενώ απαγορεύεται το αλκοόλ.

2) Στα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική και σε κλειστές αίθουσες συναυλιών αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.

3) Στα θερινά και χειμερινά σινεμά και θέατρα το όριο πληρότητας κατεβαίνει από το 75% στο 60%, ενώ οι θεατές θα φορούν μάσκα.

4) Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς. Επίσης, σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συανθροίσεων, πχ πλατείες, ουρές καταστημάτων κλπ, όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας για απόσταση 1,5μ.

5) Στις λαϊκές αγορές είναι υποχρεωτική η μάσκα για παραγωγούς και καταναλωτές, ενώ οι πάγκοι πρέπει να έχουν απόσταση 3 μέτρων μεταξύ τους.

6) Στα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος το ανώτατο αυστηρό όριο πληρότητας είναι τα 6 άτομα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει