Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εξετάζονται – Πότε θα τεθούν σε ισχύ

Αυτά είναι τα βασικά μέτρα που εξετάζονται και θα τεθούν σε ισχύ από μεθαύριο, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αναμένεται να παραδοθεί εντός της ημέρας στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν την Τρίτη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και θα τεθούν σε ισχύ από μεθαύριο, Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εφαρμοστεί κυλιόμενο ωράριο σε Δημόσιο και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς τις ώρες αιχμής.

Παράλληλα, θα υπάρχει μικρότερος αριθμός ατόμων που θα μπορούν να παρίστανται σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση και τελετές (όπως γάμοι, βαπτίσεις κλπ), καθώς θα είναι ακόμα λιγότεροι από 50 σε κλειστούς χώρους και 100 στους ανοιχτούς

Επιπλέον, ακόμη μικρότερες θα είναι οι παρέες στα τραπέζια της εστίασης.

Επιπροσθέτως, αναμένεται να υπάρξει σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εκτός των απαραίτητων, ενώ η καθολική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, είναι στο τραπέζι και την τελική απόφαση θα την πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η πιθανότητα να κλείσουν τα θέατρα και τους κινηματογράφους για 15 ημέρες.

Ένα από τα κύρια ερωτήματα, είναι αν τα μέτρα θα αφορούν τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ή σε όλη την Αττική, καθώς θεωρείται δύσκολη η εφαρμογή μέτρων «κατά περιοχή».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει