Ενημέρωση με ένα κλικ

Κουμουτσάκος: Οι 3.000 άστεγοι μετανάστες θα μεταφερθούν προσωρινά σε σκηνές

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από τον Γιώργο Κουμουτσάκο για τη φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να ανακοινώνει πως οι 3.000 άστεγοι μετανάστες στη Μόρια θα μεταφερθούν σε σκηνές.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των ευάλωτων που διέμεναν στη Μόρια, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος..

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισήμανε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες, ενώ δήλωσε ότι τα 408 ασυνόδευτα ανήλικα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές, ενώ οι 3.000 μετανάστες που βρέθηκαν άστεγοι μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε το ΚΥΤ της Μόριας, θα μεταφερθούν προσωρινά σε σκηνές. Οι υπόλοιποι 11.500 μετανάστες θα εξακολουθήσουν να μένουν στους οικισμούς.

Εν κατακλείδι, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι βάσει των πληροφοριών δεν έχει καταγραφεί καμία απώλεια ζωής. Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί προτεραιότητα η κατάσβεση των εστιών και η κατόπτευση της περιοχής.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες κηρύχθηκε η Λέσβος πριν από λίγη ώρα με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΠΠ, κηρυχθηκε για λόγους δημόσιας υγείας και αρχίζει από σήμερα.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι υπουργοί Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παν. Αρκουμανέας μεταβαίνουν στη Λέσβο, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση στη Μόρια.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει