Ενημέρωση με ένα κλικ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν: Tι θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες

Σφίγγει ο διπλωματικός κλοιός για την Τουρκία, με την Ελλάδα να  παρακολουθεί στενά τις πρωτοβουλίες των ξένων ηγετών και αξιωματούχων και να προχωρά στις δικές της κινήσεις, εμμένοντας σε συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, η Ελλάδα διαμορφώνει τη δική της στρατηγική με ορίζοντα τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν στην Κορσική μεθαύριο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η ελληνική πλευρά αναμένεται να εστιάσει και να προωθήσει ένα συμπαγές μέτωπο του ευρωπαϊκού Νότου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να εκπέμψει ένα αυστηρό και σταθερό μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο θα εκδηλωθεί κυρίως μέσα από διμερή συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας στον τομέα της άμυνας.

Όπως έγινε γνωστό κατά το προηγούμενο διάστημα, Ελλάδα και Γαλλία ρυθμίζουν λεπτομερώς όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα γίνουν και θα αφορούν κυρίως το κομμάτι του εξοπλισμού της χώρας μας, με τα γαλλικά αεροσκάφη Rafale να πλησιάζουν ολοένα και περισσότερα και την Ελληνική Κυβέρνηση να “ρίχνει” στο τραπέζι 10 δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα!

Μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε τεχνικό στάδιο και όλα δείχνουν ότι αυτά που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες θα πάρουν τελικώς τον δρόμο της επίσημης υπογραφής και κύρωσης τις επόμενες εβδομάδες στο Παρίσι.

Πληροφορίες από ανώτατα στελέχη του ΓΕΕΘΑ, κάνουν λόγο για καθημερινή επικοινωνία μεταξύ των αξιωματούχων των δύο χωρών, με τον ΥΠΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο να επικοινωνεί καθημερινώς τηλεφωνικά με την Γαλλίδα ομόλογο του, Φλοράνς Παρλί.

Πηγή: securitynews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει