Ενημέρωση με ένα κλικ

Yeni Safak: To Oruc Reis θα ερευνήσει έως τα χωρικά ύδατα Ρόδου και Καστελόριζου

Έως το τέλος των χωρικών υδάτων της Ρόδου και το Καστελλόριζου θα πραγματοποιήσει έρευνες το Oruc Reis, σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, σε μια περιοχή συνολικής έκτασης 15.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Συνεχίζει την αποστολή του: Το Oruc Reis θα κάνει έρευνες μέχρι τη Ρόδο και το Καστελόριζο».

Όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, έως σήμερα, έχει ερευνηθεί μία θαλάσσια περιοχή μεγαλύτερη των 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ στόχος είναι να φτάσει τα 15.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

«Το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, χωρίς να επηρεάζεται από την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει τις δραστηριότητές του. Tο πλοίο το οποίο μέχρι τώρα έχει ερευνήσει μία περιοχή μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θα συνεχίσει τα καθήκοντά του. Στην δεύτερη και τρίτη φάση των εργασιών του θα χαράξει την πορεία του προς το βορρά και θα ερευνηθούν συνολικά 15.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μέχρι εκεί που τελειώνουν τα χωρικά ύδατα Καστελόριζου και Ρόδου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More