Ενημέρωση με ένα κλικ

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Μάνη

Βελτιωμένη η κατάσταση

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στη Μάνη, η οποία ωστόσο δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση, με την Πυροσβεστική να παραμένει σε εγρήγορση.

Παρά την απουσία ενεργού μετώπου, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην καμμένη έκταση.

Τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής θα εγκαταλείψουν στις 21:00 και για αυτό τα επίγεια αναμένεται να ενισχυθούν μετά από εκείνη την ώρα, ώστε να αποφευχθεί ένα δεύτερο 24ώρο μαχών με την πυρκαγιά.

Την παρούσα στιγμή επιχειρούν 155 πυροσβέστες, εκ των οποίων 49 σε 7 πεζοπόρα τμήματα, και 47 οχήματα, με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν το έργο, τους καθώς στη περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι.

Από αέρος συνδράμουν 7 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων της περιοχής στην Ανατολική Μάνη, ενεργοποιήθηκε μετά από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με την Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας, το αίτημα έγινε αποδεκτό και η διάθεση, η οποία είναι δωρεάν, των σχετικών χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, αναμένεται άμεσα, προς υποβοήθηση του έργου όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας, η οποία αποτελεί και το αρμόδιο εθνικό σημείο επαφής με την Υπηρεσία Copernicus, διαθέτει όλα τα χαρτογραφικά στοιχεία προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την καλύτερη εκτέλεση του έργου τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει