Ενημέρωση με ένα κλικ

Με βροχές ο καιρός τη Δευτέρα

Πρόγνωση καιρού Δευτέρας 17/8/2020

Βροχερός αναμένεται ο καιρός την Δευτέρα με την θερμοκρασία να παρουσιάζει αισθητή πτώση σε κάποιες περιοχές.

Συγκεκριμένα, στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με σποραδικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός αναμένεται με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη, ο καιρός αναμένεται Αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει