Ενημέρωση με ένα κλικ

Πομπέο: «Επείγουσα η ανάγκη μείωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο»

Συνάντηση Πομπέο-Τσαβούσογλου, με κεντρικό άξονα τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου , σημειώθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία, το απόγευμα της Κυριακής.

Κεντρικός άξονας της συζήτησης οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Μάικ Πομπέο ανάρτησε φωτογραφία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Twitter.

«Συζητήσαμε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Δομινικανή Δημοκρατία σήμερα, σχετικά με την επείγουσα ανάγκη μείωσης της έντασης στην Αν. Μεσόγειο», ανέφερε σε ανάρτηση του.

Από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνάντηση Πομπέο-Τσαβούσογλου, δηλώνοντας:

«Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Σάντο Ντομίνγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας. Ο υπουργός Πομπέο και ο υπουργός Εξωτερικών Τσάβουσογλου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της επείγουσας ανάγκης μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τα τουρκικά μέσα, μετά το τέλος της συνάντησης σε δήλωσή του τόνισε:

«Συζητήσαμε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Στον χάρτη, εξηγήσαμε ποια είναι η θέση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την εποικοδομητική της προσέγγιση σε αυτή τη διαδικασία».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει