Ενημέρωση με ένα κλικ

Εκτός Ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Kemal Reis

Πληροφορίες αναφέρουν λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας

Πληροφορίες του OPEN, αναφέρουν την αποχώρηση της Τουρκικής φρεγάτας «Κεμάλ Ρέις», από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα και την επιστροφή της στη βάση του Ακσάζ.

Η συγκεκριμένη φρεγάτα αποτελεί μια εκ των 2 πρωταγωνιστών στο επεισόδιο «επακούμβησης», με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος».

Πληροφορίες αναφέρουν λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας Kemal Reis, οι οποίοι οδήγησαν στη σύγκρουση της με την ελληνική φρεγάτα Λήμνος.

Παρά τις φήμες για υλικές ζημιές στη φρεγάτα Λήμνος η ίδια κρίθηκε αξιόπλοη, συμμέτεχοντας στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας.

Από την πλευρά του το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε να μην αναφερθεί εκτενέστερα στο γεγονός, ωστόσο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, παρουσίασε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Παρασκευής οπτικό υλικό το οποίο αποδεικνύει τους λάθος χειρισμούς του Τούρκου κυβερνήτη.

Βάσει των συγκεκριμένων πληροφοριών ο ΣΚΑΙ παρουσίασε σε animation το περιστατικό.

Εντός του βίντεο παρουσιάζεται η τοποθέτηση του Kemal Reis μπροστά από τη Λήμνο, με επικίνδυνο ελιγμό. Παρά τις προσπάθειες του Έλληνα κυβερνήτη να μειώσει την ταχύτητα της φρεγάτας κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα να επέλθει σύγκρουση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει