Ενημέρωση με ένα κλικ

Βηρυτός: Η στιγμή της έκρηξης (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες «Aποκάλυψης» με νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες στη Βηρυτό, μετά τη χθεσινή έκρηξη στο κέντρο της πόλης.

Τρομακτικό είναι το βίντεο που δείχνει τη στιγμή της έκρηξης, με τον υπουργό Εσωτερικών του Λιβάνου να δηλώνει ότι η έκρηξη προκλήθηκε λόγω νιτρικού αμμωνίου σε αποθήκη στο λιμάνι. Ανεπιβεβαίωτες για την ώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για ύπαρξη 2.000 τόνων από το 2013.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τους πολίτες μετά την τραγωδία δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη της εν λόγω αποθήκης από το 2014 και πως δεν θα προδικάσει τις έρευνες των αρχών.

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού, Μαρουάν Αμπούντ χαρακτήρισε «εθνική καταστροφή» παρόμοια με τους βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ενώ δήλωσε ότι χάθηκε η επαφή με μία από τις πυροσβεστικές μονάδες που παλεύουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Περισσότερες από 30 ομάδες διασωστών βοηθούν τους τραυματίες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο NNA, επικαλούμενο πηγές του Ερυθρού Σταυρού.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν για 78-100 νεκρούς και σχεδόν 4000 τραυματίες, με σωστικά συνεργεία να αναζητούν διασωθέντες, με τις Αρχές να φοβούνται ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει