Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα – Εντατικοποίηση των ελέγχων και νέα μέτρα

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα με ορατό πλέον τον κίνδυνο να εξανεμιστεί όλη η θετική αντιμετώπιση της πανδημίας από τη χώρα μας κατά το προηγούμενο διάστημα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο, 65 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και 16 σε δεξαμενόπλοιο, που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από Πειραιά.

Παράλληλα χθες το βράδυ της Πέμπτης πέθανε 59χρονος στην Αλεξανδρούπολη από κορονοϊό ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 204.

Από την πλευρά τους οι Αρχές προσπαθούν με την αυστηρή επιτήρηση της χρήσης μάσκας σε ΜΜΜ, χώρους διασκέδασης και στην εστίαση να ανακόψουν την αύξηση των κρουσμάτων.

 

Στο επίκεντρο Αττική και Θεσσαλονίκη

Αρνητικό προβάδισμα σε κρούσματα κορονοϊού κατέχου Αττική και Θεσσαλονίκη, με την μάσκα προστασίας να είναι πλέον υποχρεωτική  στους εσωτερικούς χώρους, στις δημόσιες υπηρεσίες.

Οι απείθαρχοι

Αρκετοί υπακούουν στα μέτρα της Κυβέρνησης, όμως υπάρχει μεγάλο μέρος της κοινωνίας που δείχνε να μην συμμορφώνεται στις απαραίτητες υγειονομικές υποδείξεις. Οι εν λόγω απείθαρχοι πληρώνουν πρόστιμο 150 ευρώ, με το μεγάλο πρόβλημα να  εντοπίζεται σε φαινόμενα συνωστισμών σε νυχτερινά κέντρα και τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος, κάτι που ανησυχεί και προβληματίζει ιδιαίτερα την κυβέρνηση και τα αρμόδια επιτελεία.

Λήψη νέων μέτρων αν χρειαστεί
Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου χθες Πέμπτη 30/7.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα δεδομένα και διαπιστώθηκε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών. Τονίστηκε, όμως, με έμφαση, η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης, όπου θα ενισχυθούν οι έλεγχοι. «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε ο Πρωθυπουργός στους επιστήμονες.

Ανέφερε δε ότι οι τακτικές τηλεδιασκέψεις, όπως η σημερινή, για την εξέλιξη της πανδημίας, θα συνεχιστούν τρεις φορές την εβδομάδα και τον Αύγουστο.

«Αφού τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται, τώρα ο κ. Μητσοτάκης πετάει το μπαλάκι στους επιστήμονες για ενδεχόμενη λήψη νέων μέτρων για τα ΜΜΜ», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει