Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πως κατανέμεται το 1,4 δισ. ευρώ

Σε 900 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό για την καταβολή των αναδρομικών που θα λάβουν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που περιλαμβάνεται στην τροπολογία που κατατέθηκε για τα αναδρομικά των συνταξιούχων επισημαίνεται ότι η δαπάνη για την καταβολή των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα ανέρχεται σε 900 εκατ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ αφορούν τους συνταξιούχους του δημοσίου και θα υπάρξει σχετική νομοθετική πρόβλεψη μόλις εκδοθεί η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου. Με βάση την τροπολογία, είναι εκτός τα αναδρομικά τα οποία αφορούν περικοπές στα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις ενώ τα αναδρομικά  ποσά προβλέπεται να καταβληθούν εφάπαξ, εντός του επόμενου 6μηνου.

Παράλληλα, υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη ότι με την καταβολή των αναδρομικών αποσβήνονται και οποιαδήποτε άλλες αξιώσεις των συνταξιούχων κάτι που παραπέμπει σε μελλοντικές προσφυγές.

Οι λεπτομέρειες για την καταβολή των ποσών στους δικαιούχους αναμένεται να καθοριστούν με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Πηγή: dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει