Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά!

Στην ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει αναδρομικά τα εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους μέσα στο 2020 έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή.

 

«Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ πλήρως και σε όλους τους σνυταξιούχους μέσα στο 2020 τα αναδρομικά», είπε.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας».

Η συγκεκριμένη δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου, τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

 

“Η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις, όπως είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε. Μιλάμε για ένα ποσό ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα. Δικαίωμα, το οποίο επεκτείνεται όμως και στους συνταξιούχους του δημοσίου συνολικά.

Ωφελημένοι θα είναι λίγο παραπάνω από 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι. Είναι μία κίνηση που η κυβέρνηση απευθύνει προς τους απόμαχους της δουλειάς που γνωρίζουμε καλά ότι σε μία δύσκολη συγκυρία καλούνται να στηρίξουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. “Με την ίδια τόλμη που η κυβέρνηση θα εκταμιεύσει εφάπαξ το ποσό είμαι υποχρεωμένος να πω ότι η συγκεκριμένη δαπάνη αγγίζει το όριο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για ικανοποίηση πρόσθετων αιτημάτων αυτού του είδους. Οι συνταξιούχοι μας δεν χτυπήθηκαν όσο άλλες κατηγορίες από την πανδημία. Προστατεύθηκαν πλήρως και η πολιτεία οφείλει να κρατά δημοσιονομικές ισορροπίες. Να εξετάζει προφανώς και τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά και να κρατάει εφεδρείες σε κάθε δύσκολη στιγμή. Ενδεχομένως να υπάρχουν αιτιάσεις να αυξηθεί αυτό το ποσό, ώστε να καλυφθούν δώρα, επικουρικές συντάξεις.

Θέλω όμως να απευθυνθώ στους συνταξιούχους. Να τους πω ότι η ενίσχυση με ένα εφάπαξ ποσό ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων αποτελεί μία πολιτική επιλογή και θέλω αυτή η απόφαση να εκτιμηθεί και να εκτιμηθεί λαμβάνοντας υπόψη συνολικά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων παροχών και οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν άδικο για τους ανέργους, άδικο για τους εργαζόμενους. Θα ήταν άδικο για τις επόμενες γενιές. Άδικο για το σύνολο της κοινωνίας που αντιμετωπίζει με ενότητα και ομοψυχία αλλεπάλληλες προκλήσεις”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More