Ενημέρωση με ένα κλικ

Περισσότεροι από 700 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες στην Πορτογαλία

Απολογισμός των πυρκαγιών ως τώρα ένας 21χρονος πυροσβέστης νεκρός και άλλοι 6 τραυματίες, μετά από δυστύχημα με πυροσβεστικό όχημα.

Περισσότεροι από 700 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά σε τμήμα της κεντρικής Πορτογαλίας. Οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν οποιαδήποτε προσπάθεια κατάσβεσης της.
Η πυρκαγιά μαίνεται στον δήμο Ουλέιρους από χθες το απόγευμα, ωστόσο έχει εξαπλωθεί σε δύο γειτονικούς δήμους, αναγκάζοντας σε προληπτική εκκένωση και μετακίνηση των πληθυσμών τους.

Απολογισμός των πυρκαγιών ως τώρα ένας 21χρονος πυροσβέστης νεκρός και άλλοι 6 τραυματίες, μετά από δυστύχημα με πυροσβεστικό όχημα.

«Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ενθάρρυνσης και ευχαριστώ στους πυροσβέστες … για το έργο που επιτελούν για την Πορτογαλία και για όλους μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Ο Λούις Μπέλουτ Κόστα, διοικητής της περιοχής Καστέλου Μπράνκου, στην οποία μαίνεται η πυρκαγιά, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί ότι αρκετά σπίτια κινδυνεύουν με την πυρκαγιά να τοποθετείται κοντά σε απομονωμένα χωριά.

«Υπήρχαν σπίτια που επλήγησαν από τις φλόγες», δήλωσε ο Μπέλου Κόστα, προσθέτοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

«Οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν μεν, αλλά οι περισσότεροι έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους».

Βασικό αίτιο των πυρκαγιών στην Πορτογαλία, αποτελεί η εγκατάλειψη της ενδοχώρας από τους κατοίκους της, οι οποίοι μεταναστεύουν σε πόλεις ή το εξωτερικό, με τις εργασίες εκκαθάρισης δέντρων και θάμνων, να τίθενται σε δεύτερη μοίρα δημιουργώντας πιθανές εστίες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει