Ενημέρωση με ένα κλικ

Ταραχές στη Φρανκφούρτη με 5 τραυματίες και 39 συλλήψεις

«Αυτό που θεωρώ απολύτως αποτρόπαιο είναι ότι οι παριστάμενοι χειροκροτούσαν όταν τα μπουκάλια χτυπούσαν τους συναδέλφους μου»

Στη σύλληψη 39 ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί στη Φρανκφούρτη, με τους συλληφθέντες να κατηγορούνται για επίθεση κατά αστυνομικών.

Η επίθεση σημειώθηκε όταν αστυνομικοί παρενέβησαν σε συμπλοκή, κατά τη διάρκεια «πάρτι κορονοϊού» με παρουσία χιλιάδων νέων στο κέντρο της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Φρανκφούρτης.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων ο τραυματισμός 5 αστυνομικών, με τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να δέχονται «βροχή από μπουκάλια» επιχειρώντας να παρέμβουν σε συμπλοκή περίπου 30 ανθρώπων στην πλατεία της Όπερας.

Η συγκεκριμένη πλατεία αποτελεί δημοφιλή τόπο υπαίθριων συγκεντρώσεων, με τα γερμανικά ΜΜΕ να τις αποκαλούν «πάρτι κορονοϊού».

Τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα παραμένουν ακόμη κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία.

Ο αριθμός των παρευρισκομένων το Σάββατο στην πλατεία της Όπερας, το βράδυ του Σαββάτου, εκτιμάται σε 3.000. Ωστόσο την ώρα των συμπλοκών ήταν παρόντες γύρω στους 500-800, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Φρανκφούρτης, Γκέρχαρντ Μπέρεσβιλ.

Μια ομάδα αστυνομικών πλησίασε για να βοηθήσει έναν άνδρα ο οποίος αιμορραγούσε και να σταματήσει τον καυγά, όμως το πλήθος τους επιτέθηκε.

«Αυτό που θεωρώ απολύτως αποτρόπαιο είναι ότι οι παριστάμενοι χειροκροτούσαν όταν τα μπουκάλια χτυπούσαν τους συναδέλφους μου», δήλωσε.

Στη συνέχεια, εστάλησαν ενισχύσεις εκκενώνοντας την πλατεία ενώ συνεχιζόταν η «βροχή των μπουκαλιών» από το πλήθος.

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 38 ανδρών και μίας γυναίκας, κατά πλειοψηφία νεαρών μεταναστών ηλικίας 17-21 ετών.

Εξ αυτών, οι οκτώ παραμένουν ακόμη υπό κράτηση ενώ ενδέχεται να τους ασκηθεί δίωξη για διατάραξη της τάξης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει