Ενημέρωση με ένα κλικ

Τα 66α γενέθλια της γιορτάζει η Άνγκέλα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής

Τα δώρα που της προσέφεραν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Κεντρικό θέμα των διεθνών ΜΜΕ, αποτελούν τα γενέθλια της Άνγκελα Μέρκελ.

Συμμετέχοντας στη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με κεντρικό θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης η ίδια γιορτάζει το 66ο έτος ζωής της.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε η Deutsche Welle, με εκτενές δημοσίευμα, ενώ το Reuters με δημοσίευμα του αναφέρθηκε στον Ιούλιο του 2014, όταν δημοσιογράφος τραγούδησε το «Happy Birthday» στην Μέρκελ η οποία γιόρτασε τα 60 της χρόνια σε μία ακόμα Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Παρόλα αυτά κατά το Reuters, στα φετινά της γενέθλια η Μέρκελ δεν ήταν το ίδιο αισιόδοξη, σε σχέση με το παρελθόν. Σε συζητήσεις της με Ευρωπαίους ηγέτες, η ίδια αμφισβήτησε το κατά πόσο θα μπορούσαν να ξεπεραστούν οι βαθιές διαφορές για να περάσει ένα σχέδιο πολλών δισεκατομμυρίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκάλεσε η κρίση του κορονοϊού.

«Όλοι πηγαίνουμε στις συνομιλίες με πολύ σθένος, αλλά πρέπει να πω ότι οι διαφορές εξακολουθούν να είναι πολύ, πολύ μεγάλες και έτσι δεν μπορώ ακόμα να πω αν θα βρούμε λύση», δήλωσε.

Δημοσίευμα του οικονομικού περιοδικού Challenges αναφέρει:

«Η Μέρκελ ελπίζει σε ένα και μοναδικό δώρο στη Σύνοδο, μια συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης».

Το Reuters αναφέρθηκε και στα δώρα τα οποία δέχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, να της προσφέρει αρκετά μπουκάλια λευκό κρασί Βουργουνδίας, ενώ σε βίντεο φαίνεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε να την φωτογραφίζει με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε επίσης τα γενέθλιά του την Παρασκευή.

Κόστα και Μέρκελ αντάλλαξα δώρα.

Την περίοδο του Ιουλίου, φαίνεται να μην μονοπωλούν μόνο τα γενέθλια της Άγκελα Μέρκελ, καθώς η Δανέζα πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν αναγκάστηκε να τελέσει νωρίτερα τον γάμο της, την Τετάρτη, ενώ τον είχε προγραμματίσει για σήμερα, ώστε να μπορέσει να μεταβεί στις Βρυξέλλες για την σύνοδο κορυφής.

View this post on Instagram

JA❤️

A post shared by Mette Frederiksen (@mette) on

«Ταξίδι του μέλιτος στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες», σχολίασε η Φρεντέρικσεν στο Twitter, αναρτώντας φωτογραφία της από το αεροπλάνο που την μετέφερε στις Βρυξέλλες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει