Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξάρθρωση σπείρας υπεύθυνης για απάτες μέσω διαδικτύου

Η ομάδα της οποίας η χρονική δράση οριοθετείται από τον Οκτώβριο του 2019 αποτελούνταν από συνολικά 8 συνολικά άτομα

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδος προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα.

Η εγκληματική ομάδα αποκόμιζε συστηματικά παράνομα χρηματικά ποσά, από απάτες μέσω διαδικτύου.

Η ομάδα της οποίας η χρονική δράση οριοθετείται από τον Οκτώβριο του 2019 αποτελούνταν από συνολικά 8 συνολικά άτομα.

Εξ αυτών οι 6 συνελήφθησαν κατά την διάρκεια οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων εντός 24ωρου,  στην Κεφαλονιά και στη Κάτω Αχαΐα Πάτρας.

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων καθώς και δύο ακόμη ταυτοποιημένων μελών της ομάδας, τα οποία και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Όσον αφορά τη δράση τους, τα μέλη της ομάδας αναρτούσαν στο διαδίκτυο,  ψευδείς αγγελίες πώλησης οχημάτων και εν συνεχεία αποσπούσαν χρηματικά ποσά από προκαταβολές, καθώς έπειθαν τυχόν ενδιαφερόμενους να τις καταβάλουν σε λογαριασμούς τους, για την υποτιθέμενη αγοραπωλησία του οχήματος.

Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε σύνολο 30 περιπτώσεων απάτης από τους συλληφθέντες, με τα θύματα τους να εντοπίζονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Κέρκυρα, στη Κοζάνη, στη Ρόδο, στη Λάρισα, στην Άρτα, στις Σέρρες, στη Κω, στη Κρήτη, στον Πύργο, στην Αχαΐα, στη Σκόπελο, στη Σκιάθο καθώς και σε άλλες περιοχές.

Εκ των 30 υποθέσεων οι 29 θεωρούνται τετελεσμένες, ενώ η μια απόπειρα, με τα κέρδη της σπείρας να υπολογίζονται σε 59.104 ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο όφελος το οποίο αποπειράθηκαν να αποκομίσουν ξεπερνά τα 120.000 ευρώ.

Η σπείρα χρησιμοποιούσε ιδιαίτερα μέτρα όσον αφορά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, χρησιμοποιώντας πληθώρα τηλεφωνικών συνδέσεων, τις οποίες ενάλλασσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενώ ήταν δηλωμένες σε άλλα άτομα.

Έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, οδήγησαν στον εντοπισμό και την κατάσχεση 4 κινητών τηλεφώνων, μεγάλου αριθμού στελεχών καρτών sim , διάφορων εγγράφων σχετιζόμενων με τις παράνομες πράξεις τους, του χρηματικού ποσού των 405 ευρώ καθώς και ενός αυτοκινήτου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει