Ενημέρωση με ένα κλικ

Σοκάρουν οι συνομιλίες των μπράβων: “Θα σε πετάξουν σε ένα πορτ-μπαγκάζ και δεν θα σε ξαναβρούνε”

Βίαιοι και αιματηροί ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί, εκβιασμοί, εκρήξεις, εμπρησμούς ακόμη και στοιχηματισμό σε κυνομαχίες παράλληλα με τοκογλυφία, αποτελούσαν τον “κατάλογο” της πολυποίκιλης εγκληματικής δράσης των μπράβων του Πειραιά.

Χαρακτηριστικά τους η έπαρση δύναμης και η απαξία. Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι και οι αναφορές του 35χρονου φερόμενου αρχηγού, ο οποίος εμφανιζόταν σαν μισθωμένος από “μηχανής θεός”, όπως φαίνεται σε μέρος των απομαγνητοφωμημένων συνομιλιών του.

“Του βαράω ένα μπουνίδι. Και βαράω, τον…. κλώτσησα τον άλλον στο κεφάλι. Άκου τώρα, άμα ρωτήσεις αυτόν που ήταν εκεί. Νεκροί” έλεγε ο 35χρονος αρχηγός, ενώ περιγράφει πώς έβαλε φουσκωτούς να απειλήσουν περιφερειακά μέλη: “Έχω βάλει τρεις φουσκωτούς εκεί, λέω πηγαίνετε μέσα λέω, και τσιγκλήστε τον λίγο…Τον εκάνανε, τον εκάνανε κορώνα και χέσ… . Του λέω άκου του λέω φίλε. Εδώ, εδώ του λέω δεν είναι Λειβαδιά. Εδώ του λέω θα σε πετάξουν σε ένα πορτ-μπαγκάζ και δεν θα σε ξαναβρούνε”.

Την ίδια ώρα, υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης περιγράφει σε συνομιλία του τον εκβιασμό καταστηματάρχη: “Του είχανε βάλει το πιστόλι στο κεφάλι και ποιον θα σκοτώσουμε σήμερα και θα μας δώσεις τα μαγαζιά και έκλαιγε. Θα σου πάρουμε χαρτζιλίκι και έκλαιγε. Τον σκότωσαν στο ξύλο”.

Όταν οι ιδιοκτήτες ανησυχούσαν για τα πρόστιμα του αντικαπνιστικού νόμου, ο 35χρονος αρχηγός τους καθησύχαζε ότι θα τα σβήσει αστυνομικός. Πράγματι ο αστυνομικός που πλέον συνελήφθη λέει σε συνομιλία του: “Μην αγχώνεσαι αν έρθει θα του μιλήσω εγώ. Έχω ήδη μιλήσει με τον δικό μου το Διοικητή”.

Ο αρχηγός ήταν σκληρός για τις σχέσεις των μελών της συμμορίας με αντιπάλους: “Εσύ είσαι μεγάλη λινάτσα. Δεν είναι τίποτα του λέω να σε πλακώσω στις μπουνιές του λέω εδώ μέσα να σε κάνω άχρηστο, δεν ντρέπεσαι μωρή παλιοπ… του λέω, να σε ξεμπλέκω και να σε αβαντάρω και να είσαι φίλος στο facebook με τους ρουφιάνους”.

Η έρευνα των αστυνομικών άρχισε μετά από μία συμπλοκή σε κατάστημα στην Σαλαμίνα τον Ιούνιο του 2019. Τα μέλη της συμμορίας είχαν βρει τον μάστορά τους από καταστηματάρχη που ήθελαν να εκβιάσουν στα εγκαίνια του μαγαζιού του. Έφαγαν ξύλο και πυροβόλησαν στον αέρα για να διαφύγουν.

ΠΗΓΗ: tvstar.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει