Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέα επιδείνωση του καιρού από τις βραδινές ώρες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από σήμερα, κατά τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα με βροχές και καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα αυτά θα εντοπίζονται κυρίως στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία.

Εν συνεχεία βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη, ενώ για την περιοχή της Μακεδονίας σημειώνεται η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Οι άνεμοι στα βορειοδυτικά θα πνέουν κατά τόπους, στα 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία, την Κυριακή, θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στις περιοχές εκδήλωσης φαινομένων, χωρίς να ξεπερνά τους 34-36 βαθμούς ενώ μόνο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τοπικά τους 37-38 βαθμούς.

Από το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Από το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως από νωρίς το πρωί της Κυριακής, αναμένεται να επηρεαστούν η Μακεδονία, από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Στερεά, η Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ήπειρος, ενώ πιθανώς και η βόρεια Εύβοια.

Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.

Τη Δευτέρα τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες, θα επηρεαστούν η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες.

Τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και η Στερεά, ενώ την Τρίτη θα επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει