Ενημέρωση με ένα κλικ

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από πειραματική δοκιμή εμβολίου κατά του του κορονοϊού

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Στην ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων δοκιμών πειραματικού υποψήφιου εμβολίου κατά του του κορονοϊού, προχώρησε η κινεζική εταιρεία China National Biotec Group (CNBG).

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι το δεύτερο πειραματικό εμβόλιο της εταιρείας το οποίο έχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε κλινική έρευνα. Το πειραματικό εμβόλιο, το οποίο αναπτύσσει μονάδα της CNBG, εδρεύουσα στο Πεκίνο προκάλεσε υψηλού επιπέδου αντισώματα σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εμβολιάστηκαν στη Φάση 1/2 κλινικής δοκιμής, μια δοκιμή η οποία αφορά 1.120 υγιείς ανθρώπους, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της δοκιμής, αναφέρει η CNBG σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης WeChat, χωρίς όμως να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένες ενδείξεις.

Κινεζικές εταιρίες και ερευνητές δοκιμάζουν και εξελίσσουν 8 υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού, με τις κλινικές δοκιμές να δίνουν στην Κίνα ένα σημαντικό προβάδισμα στον αγώνα για την ανάπτυξη εμβολίου.

Η CNBG αποτελεί θυγατρική του κρατικού ομίλου China National Pharmaceutical Group (Sinopharm). Νωρίτερα εντός Ιουνίου, είχε ανακοινώσει ότι άλλο ένα υποψήφιο εμβόλιο, το οποίο παρήγαγε η μονάδα της εδρεύουσα στην Ουχάν, είχε προκαλέσει επίσης υψηλού επιπέδου αντισώματα με ασφάλεια στους συμμετέχοντες σε κλινική δοκιμή βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων.

Ένα πειραματικό εμβόλιο θα πρέπει να αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στην Φάση 3 μιας δοκιμής του σε ανθρώπους, κατά την οποία στρατολογούνται χιλιάδες συμμετέχοντες, ώστε να επιτραπεί η διάθεση του στην αγορά.

Η CNBG ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διεξαγάγει δοκιμή Φάσης 3 για υποψήφιο εμβόλιο της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιο πειραματικό εμβόλιο της θα δοκιμαστεί.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει