Ενημέρωση με ένα κλικ

«Συν-εργασία»: Νέα διάταξη θα καλύπτει και εισφορές στους εργαζόμενους

Νομοτεχνική βελτίωση αναμένεται να προστεθεί στο πρόγραμμα «Συν-εργασία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διάταξη θα καλύπτει τις εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων για όσο διάστημα οι τελευταίοι δεν εργάζονται.
Να σημειωθεί ότι η αλλαγή έγκειται στο πεδίο των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς όπως ανακοινώθηκε  με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης, ενισχύεται το πρόγραμμα «Συν-εργασία» με 200 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διοχετευτούν ως εξής:
  • Το Ελληνικό Κράτος αναλαμβανει να καλύψει κατά 60% τις εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων που θα μπαίνουν στο πρόγραμμα «Συν- Εργασία» για το χρόνο που δεν εργάζονται.
  • Η νέα ρύθμιση θα είναι σε ισχύ από 15 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου.

 

«Το αγκάθι»

 

Στην αρχική του μορφή το πρόγραμμα «Συν-εργασία» και συγκεκριμένα το πεδίο που αφορούσε το μη μισθολογικό κόστος, ήταν αποκλειστική ευθύνη των  εργοδοτών. Οι τελευταίοι μάλιστα ήταν υποχρεωμένοι να αναλάβουν την εξόλοκλήρου κάλυψη του συνόλου των εισφορών των εργαζομένων τους, ενώ θα έπρεπε να υπολογίσουν τις εισφορές επί του αρχικού ονομαστικού βαθμού.

Υπό αυτό το πρίσμα, η συγκεκριμένη «μέριμνα» από τους εργοδότες είχε ως αποτέλεσμα να διατηρεί ακέραιο το μη μισθολογικό κόστος για εκείνους (σ.σ εργοδότες) και να μην καθιστά το πρόγραμμα ιδιαίτερα ελκυστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ενώσεις Εργοδοτών φαίνεται να τόνισαν την συγκεκριμένο «αγκάθι».

Εν κατακλείδι, τις επόμενες ημέρες αναμένουμε νέο economic make-up με πηγές από το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών, να αναφέρουν ότι το «μη μισθολογικό κόστος επιμερίζεται ανάμεσα σε κράτος και εργοδότη, ώστε το πρόγραμμα να καταστεί πιο ελκυστικό».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει