Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτές είναι οι αλλαγές σε παραλίες και εστίαση

Από σήμερα (6/6) γίνεται το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση ενώ θα υπάρξει και η λειτουργία των εστιατορίων των ξενοδοχείων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Παράλληλα θα επιτρέπεται το αλκοόλ και η μουσική στις παραλίες.

Αναλυτικά:

Ξεκινά η πώληση γευμάτων και ποτών από κυλικείο, η πώληση γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις -όχι, όμως, από καντίνες- και οι υπηρεσίες από αναψυκτήρια.

Θα επιτρέπονται, επίσης, και το αλκοόλ και η μουσική στις παραλίες.

Κλειστά παραμένουν μέχρι νεοτέρας οι σχολικές καντίνες, οι κλειστές αίθουσες κινηματογράφου, τα ΚΑΠΗ και τα καζίνο.

Τι ανοίγει σήμερα το Σάββατο 6 Ιουνίου

η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους
η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία
η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο
η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις,
οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο,
οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Τα μέτρα για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων σε εστιατόρια

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ΚΑΔ 56.30.10.09, 56.30.10.10 και 56.30.10.11, απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρος παραμονής των πελατών.

Παράλληλα, καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων ως εξής :

α. Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,90 μ.

β. Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,20 μ.

γ. Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,80 μ.

Παράλληλα για την προσφορά γευμάτων από υπηρεσίες τύπου catering και τη λειτουργία των εστιατορίων θα ισχύουν τα εξής:

Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα, προκειμένου να καλύπτει το σύνολο της επιφάνειας των γευμάτων και με άνοιγμα ικανό να πραγματοποιείται με ασφάλεια το σερβίρισμα των καταναλωτών.

Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.

Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων π.χ. φρούτα, γλυκά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει