Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέα δημοσκόπηση: 23,3 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εντυπωσιακό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεπερνάει τις 23 μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Poll που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παρασκήνιο».

Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις του κ. Μητσοτάκη έναντι του βασικού του πολιτικού αντιπάλου Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρωθυπουργός προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά 36,8% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός (56% έναντι 19,2%).

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται κατά 21,7 % του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (41,5% έναντι 19,8%) και η διαφορά εκτοξεύεται στις 23,3 μονάδες, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (44,5% έναντι 21,2%).

Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος Ερευνών Ζαχαρίας Ζούπης στο Παρασκήνιο, σε 14 κριτήρια για την ανάδειξη ηγετών και σε 12 τομείς πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας διπλάσια ποσοστά προτίμησης στη χειρότερη περίπτωση για αυτόν. Χαρακτηριστική είναι η διαφορά κατά 36,8 μονάδες στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Η δημοσκόπηση καταγράφει και μια εντυπωσιακή διείσδυση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα τα κομματικά ακροατήρια. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 65,2% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ εμπιστεύονται το σχέδιο Μητσοτάκη για τη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Το 25,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 87,2% του ΚΙΝΑΛ προτιμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει