Ενημέρωση με ένα κλικ

Εντοπισμός πτώματος δίπλα σε φλεγόμενο όχημα στις ΗΠΑ

Τόσο η ταυτότητα του θύματος όσο και τα αιτία θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστα, για τώρα

Το πτώμα ενός άνδρα αγνώστων στοιχείων βρέθηκε κοντά σε ένα απανθρακωμένο αυτοκίνητο το πρωί της Κυριακής στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, σε περίοδο ταραχών μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα για ένα όχημα το οποίο φλεγόταν, σύμφωνα με τον Τζον Έλντερ, εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης.

Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά οι αστυνομικοί εντόπισαν το πτώμα ενός άνδρα το οποίο βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων από το απανθρακωμένο αυτοκίνητο και το οποίο έφερε μώλωπες.

Τόσο η ταυτότητα του θύματος όσο και τα αιτία θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστα, για τώρα. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς του εγκληματολογικού, ενώ οι συνθήκες του περιστατικού ερευνώνται.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει επίθεση από αστυνομικούς με ειδικές εξαρτύσεις για την αντιμετώπιση ταραχών, το βράδυ του Σαββάτου εναντίον διαδηλωτών οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Μινεάπολις. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, με σκοπό να τους απωθήσουν από την περιοχή όπου βρίσκεται αστυνομικό τμήμα, όπως διαπίστωσε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την κρισιμότητα της κατάστασης εκφράζει tweet της δημοσιογράφου Jenan Moussa, η οποία δηλώνει: «Δεν είναι η Βαγδάτη, είναι η Μινεάπολις σήμερα το πρωί».

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της πολιτείας της Μινεσότα, Τιμ Γουόλζ, κατέστησε σαφές ότι ήθελε να αποτρέψει μια ακόμη νύχτα ταραχών, προειδοποιώντας νωρίτερα τους διαδηλωτές πως θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με «πολύ επικίνδυνη κατάσταση» εάν παραβίαζαν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ως τώρα οι δυνάμεις επιβολής της τάξης, υποστηριζόμενες από μονάδες της Εθνοφρουράς, επεδείκνυαν αυτοσυγκράτηση τόσο ώστε να μην επιδεινωθεί περισσότερο το κλίμα, όσο και λόγω του ανεπαρκούς τους αριθμού για την αντιμετώπιση του πλήθους των διαδηλωτών.

Σημειώνεται ότι η Εθνοφορουρά της Μινεσότα βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για πρώτη φορά από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει