Ενημέρωση με ένα κλικ

Προκλητική στάση Τράμπ απέναντι στους διαδηλωτές και εξεγερμένους

«ΑΠΟΨΕ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΥΚΤΑ MAGA ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ;;» ανέφερε σε Tweet του

Προκλητική παραμένει η στάση του Ντόναλντ Τραμπ, απέναντι στις εξεγέρσεις, τις οποίες προκάλεσε η δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Ο ίδιος δήλωσε σήμερα ότι «τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχει ποτέ δει» θα είχαν υποδεχθεί τους διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονταν έξω από τον Λευκό Οίκο, εάν είχαν παραβιάσει τον φράκτη.

Σε μία σειρά από tweet, ο Τραμπ φάνηκε επίσης να καλεί τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν το βράδυ του Σαββάτου, γράφοντας:

«ΑΠΟΨΕ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΥΚΤΑ MAGA ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ;;» (MAGA εκ του “Make America Great Again.” ! )

Ο Λευκός Οίκος σφραγίσθηκε χθες το βράδυ όταν εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Λαφαγέτ Σκουέρ.

Μετά την αρχική αποχώρηση των διαδηλωτών, οι ίδιοι επέστρεψαν, με αψιμαχίες με την αστυνομία ν’ακολουθούν. Τελικά η διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο διαλύθηκε νωρίς το πρωί.

Ο Τραμπ κατηγόρησε την δήμαρχο της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ ότι αρνήθηκε να στείλει αστυνομία ώστε να βοηθήσει την Μυστική Υπηρεσία του Λευκού Οίκου.

Παρόλα αυτά η πραγματικότητα αποτυπώνει, ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων της πόλης Ουάσινγκτον στον χώρο, βοηθώντας στον έλεγχο της δεύτερης συγκέντρωσης έξω από τον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές ως «ANTIFA» της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με την δημοτικότητα του, τους τελευταίους μήνες να σημειώνει πτώση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει