Ενημέρωση με ένα κλικ

Με ερωτηματολόγιο η επιβίβαση των επιβατών πλοίων

Μετά την συμπλήρωση τους τα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες σε μέλη του πληρώματος του πλοίου, κατά την επιβίβαση.

Την συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου απαιτούν τα νέα μέτρα από τους επιβάτες των πλοίων οι οποίοι πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, πριν την επιβίβασή τους.

Τα ερωτηματολόγια αυτά διατίθενται στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, στις ακτοπλοϊκές εταιρίες, αλλά είναι διαθέσιμα και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μετά την συμπλήρωση τους τα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες σε μέλη του πληρώματος του πλοίου, κατά την επιβίβαση.

Σε περίπτωση διαπίστωσης συμπτωμάτων κορονοϊού, η έκθεσης των επιβατών σε ασθενή με τον ιό, με κάποιον από τους περιγραφόμενους τρόπους του ερωτηματολογίου, εντός 14 ημερών δεν θα τους επιτρέπεται η επιβίβαση.

Ανάλογο ερωτηματολόγιο υποχρεούνται να συμπληρώνουν τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος, των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδας – Ιταλίας).

Την επίβλεψη και τήρηση του ερωτηματολογίου αναλαμβάνει η πλοιοκτήτρια εταιρεία για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής τους σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει