Ενημέρωση με ένα κλικ

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο 35χρόνου στην Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο 35χρόνου στην Θεσσαλονίκη από κορονοϊό

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν ποινικές ευθύνες, ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, σχετικά την υπόθεση θανάτου του 35χρονου, τον περασμένο μήνα, στη Θεσσαλονίκη. Με τον 35χρόνο να καταγράφεται ως το νεότερο θύμα του κορονοϊού στη χώρα, η προκαταρκτική εξέταση διενεργείται ύστερα από εισαγγελική παραγγελία.

Η σχετική έρευνα αποτέλεσε παραγγελία του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Γιώργο Νούλη, με σκοπό την διαπίστωση των αίτιων θανάτου του 35χρονου ξυλουργού καθώς και των συνθηκών νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η έρευνα σε πρώτη φάση θα ανατεθεί σε Πταισματοδίκη, ένω αναμένεται να αναζητηθούν το ιστορικό νοσηλείας του 35χρονου καθώς και το πιστοποιητικό θανάτου. Παράλληλα αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και οι οικείοι του.

Με την συγκέντρωση του υλικού και λήψη καταθέσεων από πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος, το πιθανότερο είναι η διεξαγωγή ιατρικής πραγματογνωμοσύνης από επιδημιολόγο ή λοιμωξιολόγο.

Εν συνεχεία θ’ακολουθήσει εκτίμηση των ευρημάτων της προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελική Αρχή για το εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες από αμέλεια, συνδεόμενες με ιατρικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στην περίπτωση του 35χρονου.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει