Ενημέρωση με ένα κλικ

Βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας

Πρόβλεψη καιρού για την Τρίτη 5/5

Καλός αναμένεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, αύριο Τρίτη 5/5, παρόλα αυτά στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και καταιγίδες θα προκύψουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός αναμένεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές και τις απογευματινές ώρες, στην περιοχή της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι, δυτικοί βορειοδυτικοί θα πνέουν με 4 με 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στέρεα και Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί θα πνέουν 4 με 5 και το μεσημέρι-απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Ευβοίας, της Ανατολικής Πελοποννήσου ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή των Κυκλάδων και της Κρήτης ο  καιρός αναμένεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Οι ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή των νησιών Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Αττικής ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει