Ενημέρωση με ένα κλικ

Εισαγγελική παρέμβαση για τα περιστατικά σε Κουκάκι και Κέρκυρα ζητά ο Νίκος Χαρδαλιάς

Εισαγγελική παρέμβαση για τα περιστατικά, μετάληψης Θείας Κοινωνίας σε Κουκάκι και Κέρκυρα ζητά ο Νίκος Χαρδαλιάς

Άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα ζητείται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, μετά τα περιστατικά μετάληψης Θείας Κοινωνίας σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα, με τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού να είναι σε πλήρη ισχύ.

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Όσον αφορά το πρώτο περιστατικό στο Κουκάκι, ή Ιερά Αρχιεπισκοπή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει την διερεύνηση του περιστατικού.

Ταυτόχρονα δεύτερο περιστατικό, έλαβε χώρα στην Κέρκυρα, την Κυριακή των Βαΐων.

Με πληροφορίες του τοπικού μέσου kerkyrasimera, στην εκκλησία πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες υπήρχαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το σύνολό τους μάλιστα ξεπερνούσε τα 15 άτομα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μπροστά στις κάμερες μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, παρά τις απαγορεύσεις και την ξεκάθαρη θέση της Πολιτείας για τις εκκλησίες κατά την πανδημία του κορονοϊού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει