Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Η Ελλάδα στέκεται όρθια – Στο 4% η θνητότητα

Παρά τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων οι αριθμοί που συνοδεύουν την Ελληνική πραγματικότητα προκαλούν αισιοδοξία.

Με συνολικό αριθμό 68 θανάτων η Ελλάδα καταλαμβάνει την 33η θέση παγκοσμίως σε απόλυτο αριθμό θυμάτων της νόσου, από την 28η θέση στην οποία βρισκόταν πριν μια εβδομάδα. Ταυτόχρονα βρίσκεται στην 14η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην 12η στην ευρωζώνη σε απόλυτο αριθμό θανάτων.

Παράλληλα, λόγω των 1.673 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων η χώρα μας πλέον καταλαμβάνει την 43ή θέση παγκοσμίως, έναντι της 40ής, στην οποία βρισκόταν πριν μία εβδομάδα. Την ίδια στιγμή παραμένει 17η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 12η στην ευρωζώνη.

Με περίπου 161 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, έναντι 102 την προηγούμενη εβδομάδα, η Ελλάδα τηρεί μια αναλογία, η οποία την τοποθετεί αρκετά χαμηλά, και συγκεκριμένα στην 75η θέση παγκοσμίως, έναντι της 66ης την προηγούμενη Κυριακή 22 Μαρτίου.

Η Ελλάδα τοποθετείται στην 23η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των 27 κρατών μελών, ενώ μόλις στην 18η θέση στην ευρωζώνη. Εκ των 19 κρατών της ευρωζώνης, μόνο η Σλοβακία διατηρεί λιγότερα από την Ελλάδα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 154, με την  Ελλάδα να βρίσκεται ελαφρά πάνω από το διεθνή μέσο όρο.

Αναλογικά με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα διατηρεί μέχρι στιγμής περίπου επτά θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, με ανάλογη αναλογία και στην Κύπρο, γεγονός που την τοποθετεί στην 38η θέση διεθνώς, στην 17η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην 14η στην ευρωζώνη. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι περίπου 8,4 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, με την χώρα μας να τοποθετείται κάτω από το διεθνή μέσο όρο.

Η θνητότητα στην Ελλάδα, η οποία ορίζεται ως το ποσοστό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. τα οποία έχουν καταλήξει σε θάνατο, είναι 4%, χαμηλότερη από την μέση παγκόσμια θνητότητα η οποία είναι 5,4%. Η πραγματική θνητότητα παραμένει πάντως άγνωστη, καθώς σε καμία χώρα του κόσμου δεν είναι γνωστός ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων, επιβεβαιωμένων και μη.

Όσον αφορά τον αριθμό των διασωληνωμένων, στην Ελλάδα νοσηλεύονται 92 ασθενείς διασωληνωμένους σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση. Αυτό το γεγονός τοποθετεί την Ελλάδα στην 26ή θέση διεθνώς σε αριθμό σοβαρών περιστατικών, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 20ή θέση πριν επτά μέρες, 13η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δέκατη στην ευρωζώνη. Η χώρα μας βρίσκεται στην 57η θέση παγκοσμίως, έναντι της 34ης πριν επτά μέρες, όσον αφορά τον αριθμό των ιαθέντων, με 78 άτομα έως τώρα.

Με γνώμονα τον αριθμό των τεστ που κάθε χώρα έχει πραγματοποιήσει, η Ελλάδα με 22.437 τεστ βρίσκεται στην 18η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην 50ή θέση παγκοσμίως. Εξάλλου, με αναλογία 2.153 τεστ ανά εκατομμύριο πληθυσμού, βρίσκεται στην 23η θέση στην ΕΕ και στην 57η διεθνώς.

Τα περισσότερα τεστ στον κόσμο έχουν κάνει οι ΗΠΑ (1.633.000) ενώ ακολουθούν Γερμανία (918.460), Ιταλία (657.224), Ρωσία (639.606) και Ν.Κορέα (455.032). Τα περισσότερα τεστ ανά κάτοικο έχουν κάνει οι Νήσοι Φαρόε, η Ισλανδία, το Γιβραλτάρ και το Λουξεμβούργο.

Τα στοιχεία αντλούνται από τη διεθνή βάση δεδομένων ενώ την αρχική επεξεργασία επιμελήθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει