Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημοσκόπηση: Στο 9,4% η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Κερδισμένη η Νέα Δημοκρατία και ο Γιώργος Πατούλης από τη δημοσκόπηση της Rass.
Στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα προηγείται 9,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,4% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,1%, το ΚΚΕ με 6,7%, το ΜέΡΑ25 με 3,8% και η Ελληνική Λύση με 3,1%.


Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα και όσον αφορά στον περιφερειάρχη Αττικής, καθώς οι ψηφοφόροι της Περιφέρειας φαίνεται να επιθυμούν μια δεύτερη θητεία του Γιώργου Πατούλη, με ποσοστό μάλιστα 52,2%, ώστε να ολοκληρώσει το έργο του.

Ο Γιώργος Πατούλης έχει το αβαντάζ της μεγάλης αναγνωρισιμότητάς του, αφού το 80% τον γνωρίζει, γεγονός που πιθανώς δεν συμβαίνει με τις άλλες περιφέρειες και τους άλλους περιφερειάρχες.
Σε ποσοστό της τάξης του 50%, ο Γιώργος Πατούλης θεωρείται επιτυχημένος από τους ψηφοφόρους της Περιφέρειας, γεγονός που εξηγεί την επιθυμία τους για μια δεύτερη τετραετία.


Ένα δεύτερο πλεονέκτημα του Γιώργου Πατούλη, εκτός της μεγάλης αναγνωρισιμότητάς του, είναι ότι έχει γνώση της Αυτοδιοίκησης, ενώ οι ψηφοφόροι του αναγνωρίζουν και την αποτελεσματικότητά του.

Στην ερώτηση «πώς αξιολογείτε το έργο του Γιώργου Πατούλη», οι ψηφοφόροι της περιφέρειας απαντούν σε ποσοστό 55,1% ότι είναι όπως το περίμεναν, ενώ ένα 27,4% δηλώνει απογοητευμένο και ένα 13,4% δηλώνει ότι έχει εκπλαγεί ευχάριστα από το έργο του περιφερειάρχη.


Όσον αφορά την ερώτηση σε ποιους τομείς θα πρέπει να δώσει έμφαση η Περιφέρεια έως τη λήξη της θητείας της, οι ψηφοφόροι απαντούν «στην κυκλοφορία και τους οδικούς άξονες», ενώ ακολουθούν τα έργα για το πράσινο και την ποιότητα της ατμόσφαιρας και τα τεχνικά έργα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ερώτηση με ποιο κριτήριο θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού σε συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες λένε ότι θα ψηφίσουν εκείνον τον υποψήφιο που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα (71,5%) και μόλις το 11,6% απαντά ότι θα ψηφίσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει το κόμμα που ψηφίζουν.
Τέλος, στην ερώτηση αν θα ψηφίσουν ξανά τον Γιώργο Πατούλη, το 48,7% λέει όχι και στμάλλον όχι, ενώ το 45,3% λέει ναι και μάλλον ναι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει