Ενημέρωση με ένα κλικ

Πρώτη επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Πρώτη επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Την πρώτη επιδημιολογική έκθεση, η οποία αφορά την έξαρση και πορεία του κορονοϊού, εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, αποτυπώνοντας σημαντικά ευρήματα.

Ο κορωνοϊός φαίνεται να προσβάλλει και τα 2 φύλα εξίσου, δημιουργώντας επιπλοκές όμως, συχνότερα στους άνδρες.

Εκ των 495 κρουσμάτων το 53,5% είναι άνδρες ενώ το 46,5% γυναίκες, με τα μισά να αφορούν άτομα ηλικίας 40 έως 64 ετών. Ένα 24,2% αφορά ηλικίες από 18 έως 39 ετών και ένα 20,7%, αφορά ηλικίες άνω των 60 ετών. Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, μόλις το 4,4% όσοων προσβλήθηκαν ανήκαν στην ομάδα παιδιών και εφήβων ηλικίας από 0 έως 17 ετών.

Ταυτόχρονα εκ του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα το 95.4 % αφορά Έλληνες (455 στο σύνολο ), ενώ 40 κρούσματα αφορούν αλλοδαπούς που ζουν στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα σημαντικό στοιχείο για την πορεία του ιού αποτελεί ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται η νοσηλεύθηκαν, με τον αριθμό επί του συνόλου να ανέρχεται στο 23,6% δηλαδή 117 άτομα εκ των οποίων τα 26 χρειάσθηκε να μπουν στον αναπνευστήρα και να διασωληνωθούν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο γεωγραφικός χάρτης των κρουσμάτων, ο οποίος δείχνει την πλειοψηφία των κρουσμάτων εντός Αττικής. Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται 213 κρούσματα στην περιοχή της Αθήνας και άλλα 32 κρούσματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Έπειτα ακολουθούν η Ηλεία με 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα, η Καστοριά με 13 η Θεσσαλονίκη με 10, η Αχαΐα με 9 κρούσματα και λιγότερα σε άλλες περιοχές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει