Ενημέρωση με ένα κλικ

Νεκρό βρέφος στο «Παίδων»: Είχε κακοποιηθεί!

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σεξουαλική κακοποίηση είχε υποστεί το 11 μηνών βρέφος από τη Συρία, το οποίο μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο Νοσοκομείο Παίδων, όπως επιβεβαιώθηκε από το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Η ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας επιβεβαίωσε την πλέον φρικτή εκδοχή, βάζοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν τα τραύματα του βρέφους από τη Συρία να έχουν προκληθεί από την ασθένεια που αντιμετώπιζε.

Η εξέταση δεν επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του βρέφους οφείλονταν σε εγκεφαλίτιδα. Αντίθετα, για «απροσδιόριστα» αίτια θανάτου έκανε λόγο ο ιατροδικαστής προσθέτοντας ότι το κοριτσάκι από τη Συρία έπασχε από μικροκεφαλία.

«Μετά τον νεκροτομικό ελέγχο, προέκυψαν στοιχεία παρά φύση σεξουαλικής κακοποίησης. Από τον περαιτέρω έλεγχο δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί αιτία θανάτου», δήλωσε ο ιατροδικαστής.

Ο ίδιος μίλησε για «απροσδιόριστη αιτία θανάτου εν αναμονή και των ιστολογικών εξετάσεων».

Πρόκειται για «πρωτοφανές περιστατικό», έκανε λόγο ο ιατροδικαστής σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που μιλούσαν για θάνατο από εγκεφαλίτιδα, ο ιατροδικαστής περιορίστηκε να δηλώσει: «Δεν γνωρίζουμε κάτι τέτοιο. Μόνο μικροκεφαλία προκύπτει (σ.σ. από την εξέταση)».

Το χρονικό της υπόθεσης με το βρέφος από τη Συρία

Το μόλις 11 μηνών βρέφος έφυγε πρόωρα από τη ζωή αφότου διακομίσθηκε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Από την πρώτη εξέταση, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει σημάδια και ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης, γεγονός που προκάλεσε συναγερμό.

Αστυνομικοί που κλήθηκαν στο νοσοκομείο, προσήγαγαν τους γονείς του θύματος, καθώς κι ένα φιλικό ζευγάρι που διέμεναν σε διαμέρισμα στο Ζωγράφου, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων.

Πέραν της ιατροδικαστικής εξέτασης του ίδιου του βρέφους, από ιατροδικαστή θα περάσουν σήμερα, Δευτέρα, άλλα δύο παιδιά, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι 2,5 ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή τους.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για το βρέφος από τη Συρία

Ανακοίνωση για το περιστατικό που σοκάρει με το νεκρό βρέφος από τη Συρία εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε:

«Στις 16.02.2020 και ώρα 09.55 διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΓΝΠΑ “Π. & Α. Κυριακού” βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστης».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει