Σε κατάσταση εγρήγορσης η ΕΟΚ για την υπόθεση χειραγώγησης αγώνων μπάσκετ
Σε συνεχή συνεδρίαση δύο φορές την ημέρα βρίσκεται το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, με τον Βαγγέλη Λιόλιο να προχωρά άμεσα στις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων σχετικά με την υπόθεση χειραγώγησης αγώνων στο ελληνικό μπάσκετ. Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά τη δικαστική έρευνα, ενώ ο πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος απολογείται σήμερα, Κυριακή 25/10.
Όπως επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ λειτουργεί με απόλυτη θεσμική προσήλωση και ψυχραιμία. Με στόχο τη θωράκιση του αθλήματος και τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, τα μέλη του συμβουλίου συνεδριάζουν πλέον σε διαρκή βάση, πραγματοποιώντας δύο συνεδριάσεις ημερησίως. Η ομοσπονδία διαβεβαιώνει το φίλαθλο κοινό, τα σωματεία και τους αθλητές ότι θα προχωρά άμεσα στις ανάλογες θεσμικές ενέργειες, ανάλογα με τη ροή των γεγονότων, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για το μπάσκετ.