Στην Εισαγγελία η έκθεση του Χάρη Δούκα για τις ρωγμές σε 24 πολυκατοικίες της Κυψέλης
Σοβαρές καταγγελίες από τον δήμαρχο Αθηναίων για καθιζήσεις σε κτίρια λόγω των εργασιών της Γραμμής 4 του Μετρό.
Την έκθεση των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις σοβαρές ζημιές σε πολυκατοικίες της Κυψέλης κατέθεσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αριστείδη Κορέα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Η έκθεση, η οποία συντάχθηκε από ανεξάρτητους τεχνικούς συμβούλους για να στηρίξει τους κατοίκους της περιοχής, αναδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης που προκλήθηκε από τις εργασίες για τη Γραμμή 4 του Μετρό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, έχουν ελεγχθεί 14 κτίρια, στα οποία εντοπίστηκαν σοβαρές βλάβες σε φέροντα και μη φέροντα στοιχεία, καθώς και ανησυχητικές καθιζήσεις. Ο συνολικός αριθμός των κτιρίων που έχουν υποστεί επιπτώσεις εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 20, με τον Χάρη Δούκα να κάνει λόγο για 24 συνολικά πολυκατοικίες.
Ο κ. Δούκας τόνισε εξερχόμενος από το εισαγγελικό γραφείο ότι η κατάσταση εντείνει την ανασφάλεια των κατοίκων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν καθιζήσεις που σύμφωνα με την έκθεση είναι τέσσερις φορές πάνω από το κανονικό. Υπάρχουν κτίρια που έχουν κοκκινίσει, που σημαίνει ότι υπάρχει υψηλή διακινδύνευση». Την τεχνική έκθεση υπογράφουν ο δομοστατικός πολιτικός μηχανικός, Νικόλαος Κρασάκης, και ο καθηγητής του ΕΜΠ, Δημήτριος Καλιαμπάκος, προσφέροντας κρίσιμα τεκμήρια στην προκαταρκτική έρευνα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
