Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση των ιδιωτικών χρεών και τους πλειστηριασμούς
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης, καταθέτοντας προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με το ζήτημα των ιδιωτικών χρεών να βρίσκεται στο επίκεντρο της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, ενώ το θέμα των πλειστηριασμών προκαλεί εκρηκτικές αντιδράσεις.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς, κατηγόρησε το Υπουργείο Οικονομικών για παραπλάνηση σχετικά με τις προτάσεις του κόμματός του, δηλώνοντας: «Σας ενοχλεί, κύριε Μαρινάκη, γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει πως υπάρχει άλλος δρόμος, αλλά εσείς επιλέξατε συνειδητά να κάνετε καθημερινότητα για τους πολίτες τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς». Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Ρένας Δούρου κατέθεσε πρόταση νόμου για τη συνολική ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, ζητώντας την κατάργηση του πτωχευτικού νόμου και την επαναφορά του νόμου Κατσέλη. Η Ρένα Δούρου χαρακτήρισε την εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους ως «ωρολογιακή βόμβα» για την ελληνική κοινωνία.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να βγουν μπροστά και να διατυπώσουν τις δικές τους εξαγγελίες ενόψει της ΔΕΘ, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, κατήγγειλε μια «ανήθικη διαδικασία αρπαγής περιουσιών», ασκώντας κριτική τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Στο μέτωπο της αντιπολίτευσης, η Ελληνική Λύση στράφηκε κατά του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το για λογοκλοπή προγραμματικών θέσεων. Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, μετέφερε το ενδιαφέρον του στη Λάρισα, καταγγέλλοντας την απαξίωση του 303 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης.
Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο ertflix.gr και στο ertecho.gr.